91. DİL BAYRAMI BURSA’DA KUTLANDI.

Bursa’da 91. Dil Bayramı hem çocuklarla hem de büyüklerle kutlandı.

26 Eylül sabahı Girne Kolejinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri için ayrı iki oturum şeklinde gerçekleşen etkinlikte Dil Derneği üyeleri öğrencilerle buluştu.

Dil Devrimi ve Dil Derneğinin tanıtımı, oyunlar ve masallarla devam eden etkinlik sonunda öğrenciler dilimize yerleşmiş yabancı sözcüklere buldukları Türkçe karşılıkları paylaştılar. Öğrenciler ve Bursalı dilseverler “By by” diyerek değil “Hoşça kalın” diyerek vedalaşıp yeni etkinliklerde yeniden buluşmak için sözleştiler.

Akşam etkinliği Dil Derneği Bursa Temsilciliği, Nilüfer Kent Konseyi (NKK) ve Nilüfer Belediyesinin işbirliğiyle Nilüfer Kent Konseyi bahçesinde gerçekleşti.

Etkinlik Dil Derneği Bursa Temsilcisi Pelin Yılmaz, NKK Melih Elal Okuma Grubu Başkanı Selma Çubukçu, NKK Başkanı Neslihan Binbaş ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in açış konuşmaları ile başladı.

Nilüfer Ünver Özyanık’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik NKK Sevgi ve Kardeşlik Korosunun dinletisi ile devam etti.

Etkinlik, Pelin Yılmaz’ın kolaylaştırıcılığında Nahit Kayabaşı’nın “Cumhuriyetin 100. Yılında Dilin Önemi ve Dil Bayramı” konulu söyleşisi ile sona erdi.

Nisan 2024 - 434. Sayı