Beşir Göğüş 98 Yaşında (12 Şubat 2013)

1999 yılındaki Yalova depreminde eşi ve kızıyla birlikte yaşamını yitiren derneğimizin kurucu üyesi Dilci-Eğitimci Beşir Göğüş'ü, 98. doğum gününde 12 Şubat 2013'te, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde yapılan törenle andık.
     Derneğimizin başkanı Sevgi Özel'in açış konuşmasıyla başlayan törende, Beşir Göğüş'ün anılarından ve yazılarından oluşan, Dil Derneği yayınları arasından çıkan iki kitap tanıtıldı.
     Türk diline gönül verenlerin, gençlerin yolunu ışıtmasını dilediğimiz, "Düğümler Düşünceler Anılar" ile "Ardında Kalan Belgeler" adlı bu değerli yapıtların tanıtımını, Beşir Göğüş'ün kızı, kitapları Nil Baransel'in katkısıyla yayına hazırlayan Dilek Göğüş Ülgüray yaptı.

Dilek Göğüş Ülgüray, Nil Baransel, Sevgi Özel, Defne ve Deniz

Dilek Ülgüray, kitaplardan alıntılar ve Beşir Göğüş'ün yaşamından karelerden derlenen sunuşuna şu sözlerle başladı:
     "Değerli Dostlar,
     Her yıl bu tarihte düzenlediğimiz ödül töreni buluşmamızın bu defaki gündeminde başka bir etkinliğimiz daha var… Babamın 98. doğum gününü kutladığımız bugün, sizlere, onun anılarından ve yazılarından oluşan iki kitabı tanıtmak istiyorum.
     Ölümünden bu yana geçen on üç yılı aşkın süre boyunca, bu iki kitabı hayata geçirme arzumu gerçekleştirememiş olmanın üzüntüsünü yaşadım. Şimdi, bu görevi yapabilmiş olmanın mutluluğu içindeyim."

Kitapların tanıtımlarına aşağıdaki bağlantılardan erişilebilir:

Düğümler Düşünceler Anılar

Ardında Kalan Belgeler

Kitapların sunumu sırasında ÇYDD Ankara Şubesi Gençlik Biriminden Berkant Sezer,  Beşir Göğüş'ün anı ve sözlerini seslendirirken Eren Can Çam da görsellerin yönetimini üstlendi. Beşir Göğüş dostlarının duygulu anlar yaşadığı törenimiz, nice anıların dile getirildiği, yeni kitapların coşkusunun paylaşıldığı ağırlamayla sona erdi.

Temmuz 2024 - 437. Sayı